Soort publicatie: Boek
Auteur(s): Marca Bultink, Peter Nijhof, Jos Warmenhoven
ISBN-nummer: Geen
Aantal pagina's: 76
Jaar van uitgave: 2006
Tijd waarin het onderwerp speelt: n.v.t.
Prijs van de publicatie: € 12,50
Beschikbaar: De publicatie is te bestellen via E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Nieuw Leven Oude Bollenschuren In het boek “Nieuw leven voor oude bollenschuren” staan allerlei voorbeelden van geslaagde renovaties van bollenschuren, die een nieuwe functie hebben gekregen. Op die manier kan dit cultuurhistorisch erfgoed van de Duin- en Bollenstreek behouden blijven.

Ooit stonden er meer dan duizend bollenschuren in de Duin- en Bollenstreek. Nu zijn er nog maar zo’n 400 schuren over, waarvan de meeste niet meer agrarisch in gebruik zijn. Gelukkig krijgen steeds meer oude schuren een nieuwe bestemming, waardoor ze een tweede of zelfs derde leven krijgen. Met veel liefde, tijd en eigen geld worden oude bollenschuren door particulieren en bedrijven omgetoverd tot comfortabele woon- en werkruimten.

In het boek “Nieuw leven voor oude bollenschuren” staan ruim 25 voorbeelden van bollenschuren die een nieuwe functie hebben gekregen als woning of bedrijfsruimte. De vele foto’s en interviews maken duidelijk dat voor bollenschuren een tweede of derde leven heel goed mogelijk is.

Het boek bevat ook creatieve en praktische tips voor onderhoud en restauratie, die recht doen aan de bollenschuren en hun omgeving. Daarmee vormt het een inspiratiebron voor architecten, aannemers, eigenaren van bollenschuren, beleidsmakers bij gemeenten en andere overheden, makelaars en diegenen die de agrarische gebouwen een nieuwe bestemming willen geven. Maar het is ook een leuk kijkboek voor ieder die geïnteresseerd is in de architectuur van het bollenerfgoed en de cultuurhistorie van de Duin- en Bollenstreek.