Soort publicatie: Rapport
Auteur(s): Marca Bultink, Peter Nijhof, Jos Warmenhoven
ISBN-nummer: Geen
Aantal pagina's: 89
Jaar van uitgave: 2010
Tijd waarin het onderwerp speelt: n.v.t.
Prijs van de publicatie: € 25,00
Beschikbaar: De publicatie is te bestellen via E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Linten en Clusters De Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed heeft onderzoek gedaan naar de ligging van bollenschuren en ander erfgoed van de bloembollencultuur en de relatie met het landschap van de Duin- en Bollenstreek.

De resultaten daarvan zijn gebundeld in het rapport "Ruimtelijke linten en clusters van Bollenerfgoed". Dit rapport werd op 10 maart 2010 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst 'Bollenerfgoed in de Greenport Duin- en Bollenstreek'.

Uit het onderzoek blijkt langs welke linten en in welke clusters het bollenerfgoed zich in de afgelopen anderhalve eeuw heeft ontwikkeld. De resultaten daarvan zijn ingetekend op kaarten.

Het rapport is bedoeld voor beleidsmakers in de regio, zoals bestuurders, medewerkers en adviseurs van de gemeenten in Holland Rijnland, de Greenport Duin- en Bollenstreek, de provincie Zuid-Holland en diverse regionale organisaties.