Soort publicatie: Boek
Auteur(s):
Marca Bultink, Piet Goemans, Peter Nijhof, Jos Warmenhoven, Joop Zwetsloot

ISBN-nummer: 9789081406109
Aantal pagina's: 192
Jaar van uitgave: 2015
Tijd waarin het onderwerp speelt: Ca. 1700-heden
Prijs van de publicatie: € 25,00
Beschikbaar: De publicatie is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
De Bollenstreek 71 30
Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa’s en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel. Ook de veilingen, tuinbouwschool en de landschuurtjes horen tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek.

Het boek "De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur" vertelt het verhaal van de Bollenstreek en van de mensen die hun stempel op dit gebied hebben gedrukt. Wie waren deze mensen en welke ontwikkelingen in de bollenteelt, techniek en handel hebben hun handelen bepaald? Dat wordt duidelijk in portretten van vijf bollenfamilies, die een indruk geven van de mens in het bollenvak. Zo wordt een link gelegd tussen het landschap en het gebouwde erfgoed en de sociaal-economische ontwikkelingen van het gebied.